Το τέλειο ντύσιμο για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια!

16.12.2009
Οι γιορτές πλησιάζουν και καθώς η εβδομάδα του δώρου έφτασε, οι εξορμήσεις για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σου, είναι αναγκαίες.

Οι γιορτές πλησιάζουν και καθώς η εβδομάδα του δώρου έφτασε, οι εξορμήσεις για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σου, είναι αναγκαίες.

Δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που έχουν συνδέσει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια (και γενικά όλα τα ψώνια) με αγγαρεία και ταλαιπωρία. Φορτωμένη, με πολυκοσμία και αναποφασιστικότητα στο τι να αγοράσεις, καταλήγει, από στιγμή χαράς που θα έπρεπε να είναι, δυσάρεστη εμπειρία.

Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή σου όμως, αν τα οργανώσεις σωστά, και θα τελειώσεις γρήγορα τα ψώνια σου, και οικονομικά, και εσύ θα το διασκεδάσεις, και σε αυτόν που θα προσφέρεις το δώρο θα έχεις πολλές πιθανότητες να αρέσει πραγματικά. Είναι υπέροχη αίσθηση να προσφέρεις σε κάποιον κάτι που πραγματικά θα του αρέσει.

Έτοιμη λοιπόν;

Σχετικά με την κατάλληλη ένδυση όταν πηγαίνουμε για αγορές (ιδιαίτερα ρούχων)

ΟΧΙ στις μεγάλες τσάντες. Μπορεί να φαίνονται άνετες αφού χωράνε πολλά πράγματα αλλά πίστεψε με, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σε κουράσουν. Άλλωστε εκτός από πορτοφόλι-ταυτότητα, κινητό, χαρτομάντηλα δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Καλύτερα μια μικρή που θα την φορέσεις διαγώνια για να έχεις τον έλεγχο και τα χέρια σου ελεύθερα να πιάνουν. Άσε που έτσι δεν υπάρχει κι η πιθανότητα να την ξεχάσεις πουθενά ακουμπώντας την κάτω.

ΟΧΙ στις μπότες όταν ξέρεις ότι πάς για να δοκιμάσεις ρούχα. Βάλε-βγάλε δεν είναι κι ό,τι το ευκολότερο. Προτίμησε ένα ζευγάρι φλατ μπαλαρίνες.

ΟΧΙ στα τακούνια. Για ευνόητους λόγους!

ΟΧΙ στα πολλά βραχιόλια, τεράστια δαχτυλίδια με πέτρες και μακριά σκουλαρίκια. Μπλέκονται στα ρούχα.

ΟΧΙ στο δίπτυχο καλσόν-φόρεμα, επίσης όταν ξέρεις ότι πάς για να δοκιμάσεις ρούχα. Πρώτον αν θέλεις να δοκιμάσεις παντελόνι θα πρέπει να βγάλεις το καλσόν γιατί αλλιώς δεν θα καταλάβεις καλά την φόρμα του και δεύτερον, γιατί αν θέλεις να δοκιμάσεις μόνο μπλούζα θα πρέπει να γδυθείς εντελώς. Καλύτερα να φορέσεις ένα παντελόνι και μια μπλούζα.

ΝΑΙ στο ελαφρύ ντύσιμο. Δεν ζούμε στο Βόρειο πόλο. Απόφυγε τα βαριά παλτό και πανωφόρια. Ένα μπουφανάκι είναι αρκετό κι ελαφρύ να το κρατάς αν χρειαστεί, ειδικά αν πρόκειται να επισκεφτείς μεγάλα πολυκαταστήματα όπου η ζέστη πολλές φορές είναι αφόρητη.

ΝΑΙ στις μεγάλες υφασμάτινες τσάντες. Διπλωμένη χωράει παντού κι ως δια μαγείας μεταμορφώνεται στην στιγμή, στο θρυλικό τσαντάκι του Σπορτ-Μπίλλυ που χωράει τα ψώνια σου. Ζήτησε από τα μαγαζιά που θα ψωνίσεις να μην σου δώσουν τσάντα πλαστική. Και οικολογική συνείδηση (λιγότερες τσάντες) και τα ψώνια μας όλα μαζί σε μια μεγάλη τσάντα χωρίς να φοβόμαστε ότι ξεχάσαμε κάπου κάποιο τσαντάκι.

Σχετικά με τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Ξεκίνησε με μια λίστα, με τα πρόσωπα που θέλεις να προσφέρεις και το ποσό που, περίπου, θέλεις να διαθέσεις. Έτσι και κανέναν δεν θα ξεχάσεις και εκτός προϋπολογισμού δεν θα βγεις. Σκέψου τα χόμπι, τις συνήθειες, τις συλλογές ή τις ελλείψεις του καθενός (αν τις γνωρίζεις). Έχοντας στο μυαλό σου ή στο μπλοκάκι σου μια ιδέα του τι θα ψάχνεις, δεν θα μπερδευτείς και δεν θα ξεφύγεις εύκολα.

Να θυμάσαι ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα το τρίπτυχο, ρούχο-άρωμα-αξεσουάρ. Υπάρχουν χιλιάδες πρωτότυπες ιδέες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το δώρο μιας φίλης από το Παρίσι που γνωρίζοντας την αγάπη μου και την συλλογή μου από παλιές δαντέλες, μου έκανε δώρο σε ένα μεταξωτό πουγκί, υπέροχα κομμάτια από δαντέλες της γιαγιάς της. Μπορεί να μην της κόστισε τίποτα (εκτός από το πουγκί), αλλά το γεγονός ότι σκέφτηκε να μου προσφέρει κάτι που ήξερε ότι θα μου αρέσει πολύ, αλλά και κάτι τόσο προσωπικό, με συγκίνησε και με ενθουσίασε.

Στην κολητή σου φίλη που το στρες την έχει καταβάλει, κάνε δώρο μια θεραπεία αρωματοθεραπείας και χαλάρωσης. Στην φίλη σου την εργένισσα, ένα βιβλίο μαγειρικής. Στον κολλητό σου ένα βιβλίο οινογνωσίας για να εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του το καινούργιο του φλερτ. Στην αδερφή σου, ένα μανικιούρ-πεντικιούρ . Στον αδερφό σου ένα ταξιδιωτικό οδηγό με πληροφορίες για την χώρα που σκέφτεται ή θα ήθελε να πάει μέσα στην χρονιά. Στους πρόσφατα παντρεμένους φίλους σου, ένα καλάθι με προϊόντα delicatessen ή ένα coffe-table book με ιδέες διακόσμησης. Στους γονείς σου, εισιτήρια για την θεατρική παράσταση που άκουσες ότι θέλουνε να πάνε. Στην ανηψιά σου, ημερήσιο εισιτήριο για το allou fun park. Στον σύντροφό σου μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο του περιοδικό ή ένα ρομαντικό week-end για τους δύο σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά μαγαζιά με gadget, που κι έξυπνες ιδέες έχουν και οικονομικές. Καλού κακού βέβαια, ζήτησε το δώρο σου να το συνοδεύει πάντα και μια κάρτα αλλαγής όπου είναι εφικτό. Είναι προτιμότερο αν το δώρο δεν ικανοποιήσει τον αποδέκτη να έχει την επιλογή της αλλαγής παρά να καταλήξει στο συρτάρι των αχρήστων.

Μην ξεχάσεις να πάρεις και μερικά γούρια για τις απρόσμενες-τελευταίας στιγμής-επισκέψεις σου!

Καλές αγορές!


Απο τη σχεδιάστρια μόδας

Πηνελόπη Βουτσίνου