Τα χρώματα της κρίσης

23.09.2009
Φυσικά η μόδα δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση γεγονός που έχει μεγάλο αντίκτυπο κυρίως στα χρώματα που κυριαρχούν στις φθινοπωρινές κολεξιόν.

Φυσικά η μόδα δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση γεγονός που έχει μεγάλο αντίκτυπο κυρίως στα χρώματα που κυριαρχούν στις φθινοπωρινές κολεξιόν.

Τα χρώματα αντανακλούν την οικονομική κρίση, με τις παστέλ αποχρώσεις να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τα έντονα χρώματα είχαν την τιμητική τους στις βιτρίνες και τις ντουλάπες μας! Οι παστέλ αποχρώσεις κάνουν τα ρούχα πιο διαχρονικά μιας και χρώματα όπως το μπεζ, το γκρι και το μωβ είναι πάντα in αυτή την εποχή όσα χρόνια και αν περάσουν. Γενικότερα, οι χρωματικοί τόνοι είναι εμπνευσμένοι από τη φύση και οι μόδιστροι επιλέγουν φθηνότερα υφάσματα για τις κολεξιόν τους- λόγω της κρίσης- επηρεάζοντας τις μελλοντικές αγορές σου. Εσύ όπως και να έχει βρίσκεσαι αντιμέτωπη με μια νέα χρωματική πραγματικότητα.

Μωβ: το απόλυτο φθινοπωρινό χρώμα επέστρεψε! Με μια δόση μελαγχολίας, το μωβ κυριαρχεί σε όλα: βραχιόλια, εσάρπες, μπλούζες και φορέματα. Το αγαπάμε γιατί είναι μια ευχάριστη νότα στη φθινοπωρινή ντουλάπα. Εξάλλου δε μπορεί όλο και κάποιο μωβ μπλουζάκι θα έχεις ήδη!

Μαύρο: το διαχρονικό! Μπορεί όλο το καλοκαίρι να το είχες στο περιθώριο τώρα όμως είναι η εποχή του! Οι βιτρίνες έχουν γεμίσει μαύρο και εσύ για μια ακόμη φορά υποκύπτεις στη γοητεία του και φέτος το φθινόπωρο, αφού εκτός των άλλων σε αδυνατίζει!

Πορτοκαλί: η έκπληξη του φετινού φθινοπώρου. Μια ευχάριστη νότα μεταξύ μαύρου και γκρι, το πορτοκαλί θα το συνδυάσεις άψογα με ουδέτερα χρώματα!

Χρυσό: αριστοκρατικό και ταυτόχρονα διαχρονικό το χρυσό σε βγάζει ασπροπρόσωπη στις βραδινές σου εξόδους και αυτό το φθινόπωρο. Σε μπλούζα ή αξεσουάρ το χρυσό είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για γκλάμουρ εμφανίσεις, ενώ τώρα είναι ο καιρός να φορέσεις το χρυσό κολιέ της μαμάς σου που είχες στο συρτάρι εδώ και καιρό.

Μπλε navy: το νέο μαύρο! Το συγκεκριμένο χρώμα αν και λίγο παρεξηγημένο- αφού είναι χαραγμένο στο μυαλό των περισσοτέρων ως το χρώμα της στολής αποφοίτησης - κάνει δυναμική άφιξη στις ντουλάπες μας αυτό το φθινόπωρο!

Από την Ελένη Αναστασάκη