Τα Όσκαρ της μόδας

18.06.2009
Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύτηκαν οι καλύτεροι σχεδιαστές και όχι μόνο. Το βράδυ της 16ης Ιουνίου, το Lincoln Center ‘πήρε φωτιά’ από τα φλας των φωτογράφων. Τα βραβεία CFDA έστρεψαν πάνω τους το ενδιαφέρον των νεοϋορκέζων αφού δεν βραβεύτηκαν μόνο σχεδιαστές και μάρκες, αλλά και προσωπικότητες όπως η Μισέλ Ομπάμα για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξε στους νέους σχεδιαστές. Η ίδια δήλωσε ότι: ‘Η ευρηματικότητα και το ταλέντο των σχεδιαστών συμβάλλει ιδιαίτερα στην οικονομία και την κουλτούρα των Η.Π.Α.’ Τα βραβεία παρέδωσαν style icons της επικαιρότητας όπως ο Justin Timberlake και το νέο it-girl, Blake Lively. Μία νέα υποτροφία υποσχέθηκαν οι διοργανωτές σε συνεργασία με την Vogue για τους νέους σχεδιαστές που ενδιαφέρονται για σπουδές. Οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς ήταν η κωμικός Tracey Ullman. Οι νικητές για το 2009 που επιλέχθηκαν από μία επιτροπή μελών της CFDA, δημοσιογράφων μόδας, στυλιστών και υψηλά στελέχη εταιριών, ήταν οι εξής: Σχεδιαστής γυναικείων ρούχων: Kate and Laura Mulleavy for Rodarte. Σχεδιαστής αντρικών ρούχων: Scott Sternberg for Band of outsiders and Italo Zucchelli For Calvin Klein collection. Σχεδιαστής αξεσουάρ: Jack McCollough and Lazaro Hernandez for Proenza Schouler Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή γυναικείων ρούχων: Alexander Wang. Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή αντρικών ρούχων: Tim Hamilton. Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή αξεσουάρ: Justin Giunta for Subversive Jewelry. Βραβείο διαχρονικής επιτυχίας: Anna Sui Διεθνές βραβείο: Marc Jacobs for Louis Vuitton Βραβείο για δημοσιογραφία Μόδας: Edward Nardoza, editor-in-chief, women’s wear daily. Βραβείο Eleanor Lambert: Jim Moore, Creative Director, GQ Βραβείο ειδικής εισφοράς: First Lady Michelle Obama.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύτηκαν οι καλύτεροι σχεδιαστές και όχι μόνο. Το βράδυ της 16ης Ιουνίου, το Lincoln Center ‘πήρε φωτιά’ από τα φλας των φωτογράφων. Τα βραβεία CFDA έστρεψαν πάνω τους το ενδιαφέρον των νεοϋορκέζων αφού δεν βραβεύτηκαν μόνο σχεδιαστές και μάρκες, αλλά και προσωπικότητες όπως η Μισέλ Ομπάμα για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξε στους νέους σχεδιαστές. Η ίδια δήλωσε ότι: ‘Η ευρηματικότητα και το ταλέντο των σχεδιαστών συμβάλλει ιδιαίτερα στην οικονομία και την κουλτούρα των Η.Π.Α.’ Τα βραβεία παρέδωσαν style icons της επικαιρότητας όπως ο Justin Timberlake και το νέο it-girl, Blake Lively. Μία νέα υποτροφία υποσχέθηκαν οι διοργανωτές σε συνεργασία με την Vogue για τους νέους σχεδιαστές που ενδιαφέρονται για σπουδές. Οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς ήταν η κωμικός Tracey Ullman.

Οι νικητές για το 2009 που επιλέχθηκαν από μία επιτροπή μελών της CFDA, δημοσιογράφων μόδας, στυλιστών και υψηλά στελέχη εταιριών, ήταν οι εξής:

Σχεδιαστής γυναικείων ρούχων: Kate and Laura Mulleavy for Rodarte.

Σχεδιαστής αντρικών ρούχων: Scott Sternberg for Band of outsiders and Italo Zucchelli For Calvin Klein collection.

Σχεδιαστής αξεσουάρ: Jack McCollough and Lazaro Hernandez for Proenza Schouler

Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή γυναικείων ρούχων: Alexander Wang.

Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή αντρικών ρούχων: Tim Hamilton.

Βραβείο Σβαρόφσκι για πρωτοεμφανιζόμενο σχεδιαστή αξεσουάρ: Justin Giunta for Subversive Jewelry.

Βραβείο διαχρονικής επιτυχίας: Anna Sui

Διεθνές βραβείο: Marc Jacobs for Louis Vuitton

Βραβείο για δημοσιογραφία Μόδας: Edward Nardoza, editor-in-chief, women’s wear daily.

Βραβείο Eleanor Lambert: Jim Moore, Creative Director, GQ

Βραβείο ειδικής εισφοράς: First Lady Michelle Obama.