Πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής Τεντ Λαπιντούς

30.12.2008
Ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε το σικ στη δεκαετία του ’60 με το unisex στιλ, μας άφησε την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 70 ετών.

Ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε το σικ στη δεκαετία του ’60 με το unisex στιλ, μας άφησε την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 70 ετών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ως φόρο τιμής, δήλωσε ότι ο μεγάλος σχεδιαστής ‘εκδημοκράτισε τη Γαλλική κομψότητα και τον κλασικισμό κάνοντας τη μόδα προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως’. Αναφέρθηκε σε αυτόν ως ‘ο ποιητής της γαλλικής ραπτικής’.

Η αδερφή του Λαπιντούς, ενημέρωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε σε νοσοκομείο των Καννών, από πνευμονική πάθηση.

Ο Γάλλος fashion designer γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1929 στο Παρίσι. Γιος ράφτη που ξεκίνησε την επιχείρησή του το 1951 και μέχρι το 1963 κατείχε μία θέση στην αφρόκρεμα των σχεδιαστών υψηλής ραπτικής του Παρισιού, αλλά και στο αντίστοιχο συνδικάτο τους.

Το σήμα-κατατεθέν του στιλ του ήταν τα ανοιχτόχρωμα κοστούμια στυλ σαφάρι με έντονες καθαρές γραμμές που καθόρισαν την πορεία της μόδας στα ‘60s και στα ‘70s.

Τα τελευταία χρόνια όμως, το όνομά του συνδέθηκε με κοσμήματα, ρολόγια και αρώματα από όπου κάνει και τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Από το 1982 και μετά, ο γιος του Ολιβιέ, ξεκίνησε νέες συνεργασίες δίνοντας νέα πνοή και ποικιλία στο γνωστό οίκο. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή στο νεκροταφείο Περ-Λασαίς στο Παρίσι.