Boy Bag της Chanel: Η ιστορία της εμβληματικής τσάντας του πολυτελούς οίκου

19.01.2023
Boy Bag της Chanel: Η ιστορία της εμβληματικής τσάντας του πολυτελούς οίκου
Η τσάντα Boy της Chanel είναι εδώ και πολύ καιρό αγαπημένη των celebrities - από την εποχή που συστήθηκε από τον τότε creative director Karl Lagerfeld πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Σχεδιασμένη για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας του 2011 του εμβληματικού γαλλικού οίκου μόδας, επαναφέρεται κάθε σεζόν σε διαφορετικά μεγέθη και παραλλαγές.

Ο μύθος θέλει την έμπνευση του Lagerfeld για τη δημιουργία της τσάντας Boy Chanel να προήλθε από την ίδια την Gabrielle "Coco" Chanel. Σύμφωνα με το brand, η θρυλική Coco φορούσε κρεμασμένα στον ώμο της πουγκιά για φυσίγγια που χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι – κάτι που θεωρούνταν ανδροπρεπές εκείνη την εποχή. Με αυτό κατά νου του σχεδιαστή,δημιουργήθηκε η Boy Bag.

Τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν κομψές καπιτονέ γραμμές που πλαισιώνουν το καπιτονέ σώμα της, καθώς και μια χοντρή αλυσίδα και ένα κούμπωμα με το διπλό C λογότυπο της Chanel.

Ουσιαστικά, είναι μια «αγορίστικη», πιο έντονη εμφάνιση στην κλασική τσάντα της Chanel.

Όσο για το όνομα της τσάντας – και εκεί είναι που όλα καταλήγουν στον ρομαντισμό - σύμφωνα με το εμπορικό σήμα, ο μακροχρόνιος έρωτας της Chanel ήταν ο Arthur “Boy” Capel, ένας Άγγλος παίκτης του πόλο που ήταν μια από τις πηγές έμπνευσης της. (Λεγόταν ότι είχαν μια παθιασμένη σχέση για εννέα χρόνια).

Με την κυκλοφορία της τσάντας το 2011, ο Lagerfeld αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε από την «αγορίστικη διάθεση» της Chanel, λέγοντας ότι ήταν «το ίδιο το πνεύμα» της πολυτελούς μάρκας. «Το όνομα το πήρε από τον Boy Capel, τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, κάτι που, παρεμπιπτόντως, εξηγεί γιατί η νέα τσάντα ονομάζεται Boy Chanel», εξήγησε.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Chanel Boy έχει φορεθεί από κάθε celebrity που μπορεί να φανταστεί κανείς - από την Jennifer Lopez και την Karlie Kloss μέχρι τη Hilary Duff και τη Lucy Hale.

Οι νέες εκδοχές της τσάντας Boy την κατατάσσουν ως μια τσάντα ταχυδρόμου με στρογγυλεμένο σχέδιο και άνετο καλυμμένο σώμα. Το χειμωνιάτικο σχέδιο - που διατίθεται σε κόκκινο και χακί πράσινο - πωλείται για 5.300 δολάρια. Εν τω μεταξύ, μια άλλη πρόσφατη version με ζεστό ροζ λουστρίνι (διατίθεται και σε άλλα χρώματα), κοστίζει 5.400 δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.08.2023 - 11:36