Η Balenciaga πουλάει κατεστραμμένα παπούτσια για... 1500 ευρώ

11.05.2022
Η Balenciaga πουλάει κατεστραμμένα παπούτσια για... 1500 ευρώ
Η δημοσίυεση του οίκου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις - «Νόμιζα ότι ήταν ανασκαφές από αρχαία τοποθεσία ή κάτι τέτοιο»

Η Balenciaga πουλάει «κατεστραμμένα» sneakers περιορισμένης έκδοσης για 1.290 λίρες (1500 ευρώ) - και το διαδίκτυο έχει πολλά να πει. Ο πολυτελής οίκος μόδας έκανε μια δημοσίευση για τα ταλαιπωρημένα νέα υποδήματα δημοσιεύοντας μια σειρά από πορτρέτα νεκρής φύσης που δείχνουν μια «υπερβολική» εκδοχή του παπουτσιού ως μέρος της καμπάνιας.

Η Gigi Hadid σχεδίασε τη δική της σειρά μαγιό

Σύμφωνα με τη μάρκα, οι φωτογραφίες των βρώμικων υποδημάτων έχουν απλώς σκοπό να υποδείξουν ότι τα νέα της πάνινα παπούτσια Paris «προορίζονται να φοριούνται για μια ζωή». Μια τέτοια εικόνα κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του Diet Prada στο Instagram, δημιουργώντας μερικά οξυδερκή σχόλια.

Ένας χρήστης έγραψε: «Ο καμβάς είναι ταλαιπωρημένος;; Αυτά τα παπούτσια είναι σε απόλυτη αγωνία», ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Νόμιζα ότι ήταν ανασκαφές από αρχαία τοποθεσία ή κάτι τέτοιο». Άλλοι κατηγόρησαν τον οίκο μόδας για ταξισμό και ρομαντικοποίηση της φτώχειας. «Υποθέτω ότι είναι εντάξει να φαίνεσαι φτωχός αλλά στην πραγματικότητα να μην είσαι φτωχός. Ένα τέτοιο αστείο», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μυρίζει σαν πλούσιοι που ρομαντικοποιούν τους φτωχούς και τους άστεγους».

Ενώ η νέα σειρά περιλαμβάνει ασπρόμαυρα high-top trainers, υπάρχουν διαθέσιμα 100 περιορισμένης έκδοσης ζεύγη «έξτρα κατεστραμμένα». Η περιγραφή του προϊόντος δηλώνει ότι τα ταλαιπωρημένα ζευγάρια διαθέτουν «σκισίματα σε όλο το ύφασμα» και «πλήρως κατεστραμμένο βαμβάκι και καουτσούκ».

Τον Μάρτιο, ο οίκος μόδας κυκλοφόρησε μια τσάντα 925 λιρών που έμοιαζε εντυπωσιακά με τις vintage μπλε και άσπρες πλαστικές τσάντες μεταφοράς του βρετανικού σούπερ μάρκετ Tesco. Το 2021, το brand κατηγορήθηκε για πολιτιστική ιδιοποίηση από ειδικούς της μόδας και της ιστορίας για ένα ζευγάρι από τα αθλητικά τους παντελόνια 860 λιρών.