Πώς να φορέσεις το λευκό πουκάμισο αυτό το καλοκαίρι

10.05.2022
Πώς να φορέσεις το λευκό πουκάμισο αυτό το καλοκαίρι
Πέντε προτάσεις για κάθε περίσταση

Βασικό στοιχείο ήρωα σε κάθε ντουλάπα, το λευκό πουκάμισο έχει άψογη γενεαλογία: με την πάροδο των ετών, έχει προτιμηθεί από την Grace Kelly έως την Kendall Jenner, που εμφανίζεται στις εμβληματικές φωτογραφίες του Peter Lindbergh και αποτελεί το θεμέλιο συλλογών από τιτάνες του σχεδιασμού, όπως η Jil Sander και Calvin Klein. Απλό και εκλεπτυσμένο, το λευκό πουκάμισο έχει μια ανδρόγυνη αβίαστη αίσθηση που κανένα άλλο ρούχο δεν μπορεί να έχει.

6 tips για να διορθώσεις άμεσα τις απροσδόκητες ατέλειες στο ντύσιμο σου

Καθώς η βιομηχανία της μόδας κινείται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αξίζει να επενδύσεις σε κλασικά κομμάτια που θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου. Το λευκό πουκάμισο έχει αποδειχτεί μέσα στις δεκαετίες ότι είναι ένα ανεκτίμητο απαραίτητο, που διαρκεί πολλές εποχές και δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Παρακάτω θα δεις πώς μπορείς να το φορέσεις, ανάλογα με την περίσταση.

Για έναν εορτασμό

Το λευκό πουκάμισο μπορεί να είναι αρρενωπό σαν σχέδιο, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις πιο θηλυκό: αν ντύνεσαι για μια πιο εορταστική περίσταση, αναζήτησε λεπτομέρειες όπως ένας μεγάλος γιακάς, δαντέλα ή βολάν.

Για δουλειά

Όταν ντύνεσαι για δουλειά, προτίμησε ένα εκλεπτυσμένο, καθαρό κόψιμο για μια πιο κλασική εμφάνιση. Πάντα να αφήνεις την πιο τολμηρή σιλουέτα να αντικατοπτρίζεται στο παντελόνι ή στο σακάκι σου για ένα look που θα εντυπωσιάζει τους συναδέλφους σου.

Για κάτι πιο χαλαρό

Για μια πιο χαλαρή μέρα, τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα από ένα χαλαρό oversized πουκάμισο.

Για δείπνο έξω

Βγαίνεις έξω και δεν ξέρεις τι να φορέσεις; Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με ένα λευκό πουκάμισο, ένα τζιν και ένα υπέροχο τακούνι: μια αβίαστη αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση. Για να το πετύχεις, κράτησε τα statement κομμάτια στο ελάχιστο και προτίμησε μόνο ένα ή δύο εντυπωσιακά στοιχεία, όπως ένα πουκάμισο με ανοιχτόχρωμο σχέδιο ή όμορφα κοσμήματα.

Για τη ζέστη του καλοκαιριού

Όσον αφορά το καλοκαιρινό στυλ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Jane Birkin το έκανε καλύτερα. Για να αποκτήσεις αυτή την αίσθηση της δεκαετίας του 1970, συνδύασε το λευκό σου πουκάμισο με τζιν παντελόνι και μια απλή, ψάθινη τσάντα.