Met Gala 2022: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή της μόδας - Το θεμα, οι οικοδεσπότες, τα μυστικά και μια ηχηρή απουσία

30.04.2022
Met Gala 2022: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή της μόδας - Το θεμα, οι οικοδεσπότες, τα μυστικά και μια ηχηρή απουσία
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μέρα που -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ως "η μεγαλύτερη ετήσια έξοδος της βιομηχανίας της μόδας" έχει ξεκινήσει. Στις 2 Μαΐου όλα τα φώτα θα στραφούν προς μία και μόνη κατεύθυνση και αυτή θα είναι στη Νέα Υόρκη.

Το Met Gala είναι μία είναι μια υπέρλαμπρη εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο (από το 1948, αρχικά αλλά από το 1971, πιο συστηματικά) το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art in New York City), εξ ου και το όνομά της, "Met". Η εκδήλωση αυτή έχει ξεχωριστή λάμψη και διεξάγεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για τη χρηματοδότηση του Costume Institute του Metropolitan Museum of Art.

To event υποδέχεται ανθρώπους του θεάματος και όλων των τομέων της βιομηχανίας της μόδας, οι οποίοι προσέρχονται ντυμένοι υπό τις επιταγές που έχουν δοθεί από το εκάστοτε θέμα της χρονιάς -και, σχεδόν πάντα σε υπερβολή!

Για το 2022, ως θέμα έχει οριστεί το "Gilded Glamour and White Tie" και ακολουθεί μία από τις εκθέσεις που "τρέχουν" αυτό το καιρό στο Μουσείο, που αναφέρεται στην αμερικανική μόδα των τελευταίων δεκαετιών του 19ου αιώνα.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε πολύ... κορσέ και φούστες λαμπατέρ τη βραδιά αυτή! Εν αναμονή, όμως, και αφού ξέρουμε την ημερομηνία και το θέμα, ιδού μερικά ακόμη πράγματα που καλό είναι να γνωρίζουμε εκ των προτέρων:

Ποιοι θα είναι οι οικοδεσπότες:

Στις 17 Μαρτίου, η Vogue ανακοίνωσε ότι για φέτος την τιμή θα έχουν από κοινού οι Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds, και Lin-Manuel Miranda, ενώ ως τιμητικοί οικοδεσπότες συνεχίζουν (όπως τα τελευταία χρόνια) ο σχεδιαστής Tom Ford, ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri και η Anna Wintour της Vogue. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η θρυλική κυρία της μόδας (και της Vogue) "τρέχει" το Met Gala από το 1995 και, στην ουσία, είναι εκείνη που το εξέλιξε και του έδωσε τη λάμψη που έχει σήμερα.

Πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε το Met Gala live;

Το streaming θα ξεκινήσει στις στις 6 p.m. E.T. και θα προβληθεί live μέσω όλων των πλατφορμών της Vogue με οικοδεσπότες τη διευθυντρια του τίτλου, Hamish Bowles, την ηθοποιό και τραγουδίστρια, Vanessa Hudgens, και την ηθοποιό και τηλεοπτική περσόνα, La La Anthony.

Ποιοι λαμβάνουν προσκλήσεις για το Met Gala και τι συμβαίνει εκεί;

600 άνθρωποι, συνήθως, συμμετέχουν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων, αστέρες του Χόλιγουντ, δημιουργοί και στελέχη της βιομηχανίας της μόδας, τι συμβαίνει, όμως εκεί, είναι, στην ουσία... μυστικό. Και γι' αυτό τον λόγο ζητείται από τους καλεσμένους να μη χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο (εκτός από τη στιγμή που πηγαίνουν στο μπάνιο, όπου έχουμε δει μεγάλα γλέντια, παλιότερα!)

Συνήθως, πάντως, υπάρχει ένα σόου από κάποιον ισχυρό του χώρου (όπως η Rihanna, για παράδειγμα, η οποία έχει δώσει και μερικές από τις πιο iconic εμφανίσεις του θεσμού) και οι καλεσμένοι περιεργάζονται την έκθεση πριν καθίσουν για το δείπνο!

Η μεγάλη απουσία που μας απογοήτευσε

Εκτός της Rihanna, η Sarah Jessica Parker και η Zandaya είναι δύο ονόματα που ανυπομονούμε να βλέπουμε σε κόκκινο χαλί, και ειδικά στο κόκκινο χαλί του Met Gala. Φέτος η νεαρή πρωταγωνίσταρια του Euphoria ζήτησε συγνώμη από τους φανς της αλλά επιβεβαίωσε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα παραβρεθει στο event!

Είμαστε από αυτούς που λυπήθηκαν πολύ και με την αφορμή θυμόμαστε όλα τα Look της λατρεμένης Z στο Met Gala.