Τα καλύτερα tips για ξεκαθάρισμα της γκαρνταρόμπας

06.01.2022
Τα καλύτερα tips για ξεκαθάρισμα της γκαρνταρόμπας
Τα βήματα για να το κάνεις σωστά και αποτελεσματικά

Με το πέρασμα του χρόνου και την αγορά διάφορων κομματιών, γίνεται εύκολα να μαζευτούν στην ντουλάπα μας ρούχα που μπορεί και να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν, και γενικά να μην θυμόμαστε πάντα τι έχουμε.

Μια οργανωμένη γκαρνταρόμπα θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ανάλαφρη, θα είναι ευκολότερο να παρακολουθείς τα κομμάτια που έχεις στη διάθεση σου και διαμορφώνουν το προσωπικό σου στυλ και θα σε βοηθήσει να βρίσκεις το κάθετι πολύ πιο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις αγώνα κάθε πρωί. Πώς μπορείς όμως να κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα αποτελεσματικά;

Πώς να φτιάξεις μία capsule wardrobe που θα κρατήσει μια ζωή

Ξεκινώντας, χώρισε τα κομμάτια της ντουλάπας σου ανά σεζόν, αφήνοντας στην άκρη όσα δεν θα φορέσεις τώρα και ξεκίνησε με αυτά που θα φορέσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Στη συνέχεια, για το κάθε κομμάτι, αναρωτήσου αν είναι κάτι που πραγματικά σου αρέσει, σου κάνει και σου ταιριάζει, και αν υπάρχει η περίπτωση να το φορέσεις σε κάποια περίπτωση. Αν όχι, έχει έρθει η στιγμή να το αποχωριστείς. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι ένα ρούχο, κάνε το εξής: Τοποθέτησε όλες τις κρεμάστρες σου προς την ίδια κατεύθυνση και κάθε φορά που φοράς κάτι, γύρισε την κρεμάστρα από την άλλη. Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις ποια ρούχα αξίζει να μείνουν και ποια όχι.

Έπειτα, παρατήρησε τις ελλείψεις σου και σκέψου ποια είναι τα κομμάτια που θα τις γεμίσουν. Αγόρασε πράγματα που είναι ποιοτικά και που ξέρεις ότι θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Επίλεξε ρούχα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σου στυλ και επένδυσε σε βασικά κομμάτια που θα βοηθήσουν να φτιάξεις τις "στολές" σου για την καθημερινότητα.