Οι 4 τάσεις που θα φορεθούν πολύ στα τατουάζ του 2022

04.01.2022
Οι 4 τάσεις που θα φορεθούν πολύ στα τατουάζ του 2022
Aνυπομονείς για τη φρέσκια ενέργεια της νέας χρονιάς; Ψάχνεις έναν ωραίο τρόπο για να κάνεις μια μικρή προσωπική ανανέωση; Τι θα έλεγες για ένα τατουάζ;

Πέρυσι είδαμε τις τάσεις όπως το blackwork και τα τατουάζ με γκρι σκίαση να αυξάνονται σε δημοτικότητα, αλλά το 2022 θα είναι λίγο πιο νοσταλγικό - και αφηρημένο - όσον αφορά στην τέχνη του σώματος. Η Lauren Westervelt, καλλιτέχνης τατουάζ στο στούντιο Fleur Noire του Μπρούκλιν, είπε στο Popsugar ότι, πρώτον και κύριον, είναι σημαντικό να έχεις βρει το σχέδιο που θέλεις, αντί να ακολουθείς μια τάση. «Στη βιομηχανία όπως είναι σήμερα, υπάρχουν καλλιτέχνες που ειδικεύονται σε οποιοδήποτε στυλ μπορείς να φανταστείς» λέει. «Είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρει κάποιος το στυλ που του αρέσει και τον δημοφιλή καλλιτέχνη τατουάζ, χάρη στα social media».

Bάσει αυτού, υπάρχουν πολλές τάσεις στα τατουάζ που θα σε ξετρελάνουν το 2022 και αξίζει να τις αναζητήσεις για να πάρεις ιδέες. Συνέχισε να διαβάζεις για να αντλήσεις επιτέλους έμπνευση για το πρώτο σου τατουάζ ή για να προσθέσεις ένα ακόμα στη συλλογή σου.

Μικρορεαλισμός

«Αυτό το στυλ έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, ειδικά για ανθρώπους που δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες και τη δημιουργούν μια ολόκληρη ιστορία με τα τατουάζ τους», είπε η Westervelt. «Η βελτίωση στην τεχνολογία του τατουάζ επέτρεψε στους καλλιτέχνες να είναι πιο δημιουργικοί από ποτέ με ότι βάζουν στο δέρμα των πελατών τους – τίποτα δεν είναι πλέον απρόσιτο».

Τατουάζ από τη δεκαετία του '90

Το μότο «Όλα όσα είναι παλιά είναι και πάλι καινούργια» θα ισχύσει ιδιαίτερα για τα τατουάζ το 2022. «Τα στυλ που πολλοί από εμάς πιστεύαμε ότι είχαν φύγει, όπως τα tribal σχέδια, επανεφευρίσκονται με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους», λέει η Westervelt. «Ακόμη και αυτά στο κάτω μέρος της πλάτης, επιστρέφουν».

Λεπτή γραμμή

Αυτή ήταν μια μεγάλη τάση τα τελευταία πέντε χρόνια η οποία συνεχίζεται. «Ενώ πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα πιο τολμηρά στυλ, πολλοί πελάτες προτιμούν μια πιο λεπτή και κομψή εμφάνιση στα τατουάζ τους», είπε. «Η λεπτή γραμμή (με ένα μότο κυρίως) άλλαξε το παιχνίδι και έκανε τη βιομηχανία πιο προσιτή σε πολλούς ανθρώπους που δεν θα σκέφτονταν ποτέ να κάνουν ένα τατουάζ».

Αφηρημένα Στυλ

«Τα τατουάζ σε αφηρημένο στυλ έχουν αποκτήσει γρήγορα δημοτικότητα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί», λέει η Westervelt. Αυτά τα τατουάζ τείνουν να αλληλεπιδρούν με το σώμα με μοναδικούς νέους τρόπους, τους οποίους θα δούμε όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Μπορούν να έχουν ένα συγκεκριμένο νόημα ή μπορούν να είναι εντελώς ανοιχτά και ευπροσάρμοστα με τα σχήματα, τη σύνθεση ή τις λεπτομέρειες».