Βραβεία Μόδας CFDA 2011: οι νικητές της βραδιάς

09.06.2011
Η βιομηχανίας της μόδας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έδωσε τα δικά της βραβεία που κάνουν τα Όσκαρ να ωχριούν.

Η βιομηχανίας της μόδας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έδωσε τα δικά της βραβεία που κάνουν τα Όσκαρ να ωχριούν.

Μπόλικη λάμψη και σούπερ μοδάτοι καλεσμένοι έκαναν γκράντε εμφανίσεις στα "CFDA Fashion Awards 2011", εκεί που τα φλας κατακτούν μια φορά το χρόνο, οι σχεδιαστές και όχι τα μοντέλα.

Φυσικά, το παρόν στα βραβεία μόδας έδωσαν πολλοί επώνυμοι αλλά νικητής της βραδιάς αποδείχτηκε ο σχεδιαστής Μαρκ Τζέικομπς (Marc Jacobs).

Ο 48χρονος σχεδιαστής πήρε το βραβείο συνεισφοράς του στο χώρο της μόδας, το οποίο παρέλαβε από την στενή του φίλη Σοφία Κόπολα (Sofia Coppola). Ο ίδιος δήλωσε:

"Αυτή η κατάκτηση ήρθε εξαιτίας της πολλής αγάπης, του πάθους και της δημιουργικότητας και φυσικά χάρη στην σκληρή δουλειά που κάνουμε. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η διαδικασία της δημιουργίας από μόνη της".

Ακόμα κι ο ίδιος ο Τζέικομπς δεν πίστευε πως θα λάβει αυτό το βραβείο, όταν νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες.

Άλλες αξιόλογες βραβεύσεις, ήταν εκείνες για το δίδυμο Jack McCollough και Lazaro Hernandez του οίκου "Proenza Schouler", που παρέλαβαν μαζί το βραβείο για τον σχεδιαστή της χρονιάς, στα γυναικεία ρούχα.

Ως διεθνής σχεδιάστρια βραβεύτηκε η Phoebe Philo για τον οίκο "Celine" ενώ το βραβείο για του fashion icon κατέκτησε με δόξες και τιμές η πάντα εκκεντρική Lady Gaga, η οποία παρέλαβε το αγαλματιδιάκι της αυτοπροσώπως και δάκρυσε μιλώντας για την στήριξη που είχε από βετεράνους της μόδας για να γίνει αυτή που έγινε.

Φυσικά, το ρουχαλάκι της Gaga από τον Οίκο "Thierry Mugler" δεν κάλυπτε ούτε τα βασικά, οπότε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον πισινούλη της σε όλο του το μεγαλείο.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς, μπρούμε να διακρίνουμε τη βράβευση του Alexander Wang, που μόλις στα 27 του, νίκησε το βετεράνο της μόδας Reed Krakoff και πήγε σπίτι με το βραβείο του σχεδιαστή Αξεσουάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα φετινά βραβεία CFDA δέχτηκαν μεγάλη κριτική από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ακόμα, αφού έλειπαν ονόματα μεγάλων σχεδιαστών, όπως οι Ralph Lauren, Donna Karan, Michael Kors και Calvin Klein. Την επιλογή κάνει το συμβούλιο ανθρώπων της μόδας στη Νέα Υόρκη, που αποτελείται από 500 και πλέον μέλη, ανάμεσά τους στυλίστες, άνθρωποι της βιομηχανίας μόδας και δημοσιογράφοι.

Δες τις λαμπερές εμφανίσεις των CFDA κάνοντας κλικ εδώ:

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων της χρονιάς: Jack McCollough και Lazaro Hernandez για τον Οίκο Proenza Schouler

Σχεδιαστής ανδρικών ενδυμάτων της χρονιάς: Michael Bastian

Σχεδιαστής αξεσουάρ της χρονιάς:: Alexander Wang

Fashion Icon Βραβείο Lady Gaga

Geoffrey Beene βραβείο για τη συνεισφορά στη μόδα: Marc Jacobs

Διεθνές βραβείο: Phoebe Philo για τον Οίκο Céline

Swarovski Βραβείο νέου ταλέντου στα γυναικεία ενδύματα: Prabal Gurung

Swarovski Βραβείο νέου ταλέντου στα αξεσουάρ: Eddie Borgo

Swarovski Βραβείο νέου ταλέντου στα ανδρικά ενδύματα: Robert Geller

Ειδική συνεισφορά: Arthur Elgort

Βραβείο Eugenia Sheppard: Hilary Alexander

Βραβείο Eleanor Lambert Founders: Hal Rubenstein

Κατερίνα Πατούλια