Kelly Hermès: Η τσάντα που έχει γίνει σύμβολο πλούτου

Kelly Hermès: Η τσάντα που έχει γίνει σύμβολο πλούτου
Από την πρώτη της κυκλοφορία, η Kelly ήταν ένα status symbol για τους ευκατάστατους αγοραστές σε όλο τον κόσμο και υπήρξε συνώνυμο του πλούτου και του στυλ επί σειρά γενιών.

Σχεδιάστηκε το 1951 από τον Robert Dumas, γαμπρό του αρχικού CEO της εταιρείας, Émile Hermès, λίγο πριν αναλάβει την υψηλότερη θέση στην ιεραρχία της εταιρείας. Ωστόσο, μόλις στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '50 η πολυτελής τσάντα κέρδισε διεθνές κύρος — και το διάσημο όνομά της.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1956, η πριγκίπισσα του Μονακό Grace Kelly προσπάθησε να κρύψει την εγκυμοσύνη της από τους παπαράτσι, χρησιμοποιώντας την τσάντα Hermès της για να καλύψει την κοιλιά της που μεγάλωνε. Οι φωτογραφίες που τραβήχθηκαν έκαναν τη τσάντα να γνωρίσει παγκόσμια αναγνώριση και να πάρει το όνομά της, προς τιμήν της πριγκίπισσας, έναν χρόνο αργότερα.

Kelly Bag - new generation

Από τότε, η τσάντα έχει γίνει η επιτομή της κομψότητας για τα κορίτσια της μόδας και για συλλέκτες. (Για όσους αναρωτιούνται, η Birkin, η πιο αναγνωρισμένη τσάντα της Hermès, εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις τη δεκαετία του '80, δίνοντας στην Kelly ένα μοναδικό προβάδισμα για δεκαετίες).

Φυσικά, σχεδόν κάθε διάσημη σε όλον τον κόσμο έχει εντοπιστεί να κρατάει την Kelly. H Victoria Beckham, η Mary Kate και η Ashley Olsen έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις με την τσάντα-σύμβολο.

Επίσης, η οικογένεια Kardashian - Jenner φιλοξενεί πολλές Kellys μέσα στις διάφορες συλλογές τσαντών τους. Ανάμεσα στις διάσημες αδελφές (και τη μαμά Kris), η οικογένεια μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγάλο ρεπερτόριο από Kellys που έχει να διαλέξει.

{https://www.instagram.com/p/ChRmJVCgaw7/?hl=el}

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, η Kendall Jenner φωτογραφήθηκε να κρατάει μια vintage Kelly, όπως και η Kim Kardashian. Πιο πρόσφατα, η Kylie Jenner απαθανατίστηκε με μία μικροσκοπική ασημί Kelly αξίας 60 χιλιάδων δολαρίων πηγαίνοντας να παρακολουθήσει τη συναυλία της Beyoncè.

Η Kelly έρχεται σε δύο βασικά στυλ: το Sellier και το Retourne. Η Sellier είναι πιο τετράγωνη και τα πλαϊνά έχουν εμφανείς ραφές. Αντίθετα, η Retourne φαίνεται πιο στρογγυλή επειδή η ραφή των πλαϊνών πλαισίων είναι στο εσωτερικό.

{https://www.instagram.com/p/ChASNObIZpq/?hl=el&img_index=1}

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της Kelly είναι η μονή λαβή της στο πάνω μέρος. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πιο ευδιάκριτη διαφορά μεταξύ της τσάντας Kelly και της Birkin, η οποία διαθέτει δύο λαβές. Το μπροστινό καπάκι, επίσης, είναι μια διαφορά: Αυτό της Kelly είναι ίσιο, ενώ στο καπάκι της Birkin υπάρχουν καμπύλες για να χωρέσουν την μπροστινή λαβή.

Hermes - Πώς δικαιολογεί τις εξωπραγματικές τιμές στις τσάντες του;

Η Kelly έρχεται σε μια σειρά μεγεθών: το 15, το 20, το 25, το 28, το 32, το 35, το 40 και το 50. Όλα αυτά αναφέρονται στο μήκος της βάσης της τσάντας σε εκατοστά. Μπορεί επίσης να αγοραστεί σε πιο ορθογώνιο στυλ για όσες αναζητούν κάτι λιγότερο ισόπλευρο.

{https://www.instagram.com/p/CmGr83sA0iY/}

Ως μία από τις πιο ακριβές τσάντες στην αγορά σήμερα, η Kelly μπορεί να μεταπωληθεί από τα 6.000 δολάρια έως και τα 250.000 δολάρια για τα εξωτικά δέρματα. Παραδόξως, η Mini Kelly έχει γίνει μια σπάνια έκδοση της Kelly και έχει επίσης αρκετά ακριβή τιμή.

Η διαδικασία απόκτησης μιας καινούργιας Kelly δεν είναι τόσο απλή όπως μιας οποιασδήποτε designer bag. Όπως και η αγορά μιας Birkin, όσες ποθούν μια τέτοια τσάντα θα πρέπει να επισκεφτούν μια μπουτίκ Hermès για να δουν ποια μοντέλα είναι διαθέσιμα και ενδεχομένως να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.10.2023 - 14:41