Αυτή η Hermès τσάντα πωλήθηκε σε δημοπρασία και έσπασε ρεκόρ!

13.06.2018
Αυτή η Hermès τσάντα πωλήθηκε σε δημοπρασία και έσπασε ρεκόρ!
Κατέρριψε κάθε άλλο ευρωπαικό ρεκόρ "ακρίβειας"!

Εσύ, πόσα θα έδινες για μία σπάνια Hermes Birkin; Κάποια βαθύπλουτη fashionista, πάντως, μόλις αγόρασε μία έναντι 162,500 βρετανικών λιρών, σπάζοντας έτσι το ευρωπαικό ρεκόρ!

Η τσάντα που κατασκευάστηκε το 2008 και ονομάζεται Himalaya Niloticus, διαθέτει λουκέτο από χρυσό 18k, διακοσμημένο με διαμάντια και πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie's έναντι £162,500. Ο ίδιος οίκος είχε πέρσι σπάσει ξανά το ρεκόρ με μία ίδια τσάντα σε σκούρο μπλε χρώμα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο ανήκει σε μία παρόμοια Himalaya Birkin bag από δέρμα κροκοδείλου που πωλήθηκε από τον οίκο Christie's πέρσι στο Hong Kong έναντι £253,700.

"Έχουν δημοπρατηθεί μονάχα 3 τέτοιες τσάντες. Δεν πρέπει να έχουν κατασκευαστεί πολλές ίδιες. Πιστεύω ότι αυτή η πώληση θα αποτελέσει ρεκόρ" δήλωσε η ειδικός στις τσάντες του οίκου Christie's, Rachel Koffsky.

Πέρα από την στυλιστική τους αξία, οι τσάντες Hermès έχουν πλέον αναγνωριστεί ως οι πιο πολύτιμες στον κόσμο. Πολλοί μεγιστάνες τις συλλέγουν ως σπάνια και πανάκριβα αντικείμενα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως και ο μουσικός Drake έχει δηλώση την αδυναμία του για εκείνες τονίζοντας μάλιστα πως "τις συλλέγει ως δώρο για την μελλοντική του σύζυγο".