Hermes - Πώς δικαιολογεί τις εξωπραγματικές τιμές στις τσάντες του;

18.07.2018
Hermes - Πώς δικαιολογεί τις εξωπραγματικές τιμές στις τσάντες του;
Γιατί τελικά υπάρχουν τσάντες που κοστίζουν πάνω από150.000 δολάρια;!

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς για δημοπρασίες με εξωπραγματικά ακριβές τσάντες; Φυσικά, τον οίκο Hermès!

Είναι γνωστό στους πάντες πως ο εμβληματικός παριζιάνικος οίκος διαθέτει τις ετικέτες με τα περισσότερα... ψηφία. Τι είναι όμως αυτό που χαρίζει στις τσάντες του την εξωπραγματική τους αξία;

Με αφορμή την τελευταία δημοπρασία του οίκου Christie's που μόλις ολοκληρώθηκε, η βρετανική Vogue έψαξε και έμαθε. Δεν έχει περάσει, άλλωστε και πολύς καιρός από τότε που μια λευκή Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin Bag (όπως είναι το πλήρες όνομά της) πωλήθηκε στη δημοπρασία για 217.000 δολάρια!

Το μυστικό της αμύθιτης αξίας της; "Η τέχνη που απαιτεί η κατασκευή της (είναι εκείνη που χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί) αλλά και η σπανιότητά της (ελάχιστες κατασκευάζονται και μονάχα 3 από το συγκεκριμένο μοντέλο έχουν δημοπρατηθεί)" εξηγεί η Vogue.

Φυσικά στα ανεκτίμητα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να προστεθούν και τα πρακτικά ζητήματα: οι σπάνιες πρώτες ύλες και η κατασκευή που γίνεται εξ'ολοκλήρου στο χέρι! Ένα ακόμα γεγονός που εκτοξεύει την αξία της; Η περίπτωση να διακοπεί εντελώς η παραγωγή ενός μοντέλου.

"Το 2005 ο οίκος Hermès χρησιμοποίησε ένα μεταλλιζέ δέρμα για μονάχα μία σεζόν. Γι'αυτόν τον λόγο κάθε τσάντα με το συγκεκριμένο φινίρισμα έχει πλέον πολλαπλάσια αξία!"