Grace Kelly και πρίγκιπας Rainier του Μονακό: Έχεις δει την τούρτα του γάμου τους;

24.05.2020
Grace Kelly και πρίγκιπας Rainier του Μονακό: Έχεις δει την τούρτα του γάμου τους;
Ήταν 18 Απριλίου 1956, όταν ο πρίγκιπας Rainier του Μονακό παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιά του, Gace Kelly, η οποία απαρνήθηκε για χάρη του μια χρυσή καριέρα στο Hollywood.

Οι εκδηλώσεις για τον γάμο της χιλιετίας -όπως τον αποκαλούσαν- κράτησαν ολόκληρο το σαββατοκύριακο ενώ, κατά το έθιμο και τον νόμο του Μονακό, το ζευγάρι πραγματοποίησε δυο τελετές. Μία πολιτική μέσα στο παλάτι, στο Δωμάτιο του Θρόνου και μία θρησκευτική στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την επόμενη μέρα.

Το νυφικό που φόρεσε η Grace Kelly στον θρησκευτικό γάμο παραμένει έως σήμερα "ευαγγέλιο" κομψότητας και αρχοντιάς με πάμπολλες διάσημες -και μη- κυρίες να το έχουν κοπιάρει σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε δει τον γαμπρό και τη νύφη πάμπολλες φορές, όμως τη γαμήλια τούρτα τους όχι. Ιδού λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο.

Για την ιστορία, ο γάμος τους πρίγκιπα Rainier και της Grace Kelly κράτησε μέχρι τον Σεπτέβρη του 1982 όταν εκείνη βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Μονακό.

Μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης η 17χρονη τότε κόρη της, πριγκίπισσα Stephanie, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Ακόμη και σήμερα, παρά το επίσημο πόρισμα που ήθελε την Grace Kelly να έχει υποστεί έμφραγμα στο τιμόνι δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το "κακό" έγινε γιατί εκείνη είχε επιτρέψει στην άτακτη κόρη της να οδηγήσει για λίγο.

Η ίδια η Stephanie αρνείται με πάθος τις εικασίες αυτές υποστηρίζοντας πως από εκείνη τη στιγμή, έτσι κι αλλιώς, η ζωή της δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.