Πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι και κιμά

17.04.2008
Για να έχουμε εναλλακτικές στη... γέμιση!

Τι έχουμε:

  • 10 πιπεριές, όλων των χρωμάτων
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζ. ντοματοπολτό
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για 15 λεπτά, ώστε να φουσκώσει. Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτσανάκι, κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος προσέχοντας να μην ανοίξει τελείως και με ένα κουταλάκι βγάζουμε τα σπόρια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και όταν χρυσίσει, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, έως ότου ασπρίσει. Διαλύουμε τον τοματοπολτό σε μισό ποτήρι νερό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι, το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο λάδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά και γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη, αλάτι και πιπέρι .

Σκεπάζουμε τις πιπεριές, τις αλείφουμε με μαργαρίνη, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε στα κενά τις πατάτες.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές ή κρύες με τις πατάτες.

Συμβουλή
Εάν δούμε ότι παίρνουν γρήγορα χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.