Κρέμα καρυδάτη με ζελέ μελιού

17.04.2008
Ιδανική έπειτα από ένα χορταστικό δείπνο!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια Γιώτης
  • 400 ml γάλα
  • 100 γραμ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
  • 100 γραμ. καρυδόψιχα, ολόκληρη
  • φορμάκια
  • Για το ζελέ μελιού:
  • 1 φακελάκι Ζελατίνη Granule Γιώτης
  • 300 γραμ. μέλι
  • 50 γραμ. ροδόνερο
  • νερό, ζεστό

για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ διαλύουμε στο ζεστό νερό τη Ζελατίνη Granule Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά να κρυώσει.

Προσθέτουμε στο μπολ το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το ζελέ στα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι 4-5 καρύδια ολόκληρα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε με το γάλα την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε το ροδόνερο, τα τριμμένα καρύδια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα φορμάκια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες και τα σερβίρουμε, γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.

Συμβουλή
Μπορούμε αντι για καρύδια, να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.