Τάρτα αμυγδάλου με Garni

17.04.2008
Για κάθε στιγμή!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα, τριμμένα ή ψημένα
  • 5 κρόκους
  • 5 ασπράδια
  • 2 κουταλάκια Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη για τη μαρέγκα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 125 γραμ. νερό
  • μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. λικέρ, μαστίχα
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 συσκευασία Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα
  • τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • κανέλα

Τι κάνουμε:

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και όταν αφρατέψουν, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Πλένουμε το μπολ του μίξερ και το σκουπίζουμε καλά. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κουταλιά ζάχαρη, έως ότου γίνουν μαρέγκα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα αμύγδαλα, το Μπέικιν-Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα λεμονιού, το νερό και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Στο τέλος, ρίχνουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη και το απλώνουμε, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει τα 3/4 του ταψιού.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δέσουν, προσθέτοντας προς το τέλος το λικέρ.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε με το γάλα το Garni Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, τη σιροπιάζουμε, γαρνίρουμε με το Garni Γιώτης, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αιγίνης και την κανέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Χρησιμοποιούμε σιρόπι σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα του πιάτου.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.