Σαρμάδες των Χριστουγέννων

14.12.2010

Yλικά

  • 2 λάχανα τουρσί (που έχουμε ξαρμυρίσει καλά απο την προηγουμένη με άφθονο νερό που το αλλάζουμε συχνά)
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 ποτήρια νερό
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το ρύζι, τον κιμά και το αλατοπίπερό τους. Στρώνουμε μια κατσαρόλα με λαχανόφυλλα, τυλίγουμε τα φύλλα του λάχανου σε ντολμάδες με τη γέμιση και τους στρώνουμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με λαχανόφυλλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό και τους κόκκους του πιπεριού, σκεπάζουμε με πιάτο για να μην μας διαλυθούν και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.