Κοτόπουλο καπαμάς

16.12.2010

Yλικά

  • 1 κοτόπουλο μεγάλο σε μερίδες
  • 6 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αχνίζουμε τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας με το χέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δυό πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα από τη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τις σταφίδες, το πιπέρι, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά (ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι παραπάνω). Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.