Τηγανιά Καστοριανή

23.12.2010

Yλικά

  • 1 κιλό συκώτι χοιρινό
  • 2 νεφρά χοιρινά
  • ½ κιλό κρέας χοιρινό από κομμάτι με λίπος
  • 1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα κρεατικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 2½ ποτήρια νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αφού πιουν όλο τους το νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.