Pink lady γεμιστό με φουά γκρα

21.04.2008
Γευστικός συνδυασμός!

Γευστικός συνδυασμός!

Τι έχουμε:

  • 4 μήλα Pink Lady
  • 4 φέτες ψωμί από τζίντζερ
  • 150 γραμ. φουά γκρα
  • 1 κουταλιά θυμάρι, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια θυμαριού

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

Πλένουμε τα Pink Lady, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι βγάζουμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε το εσωτερικό των μήλων με πιπέρι και τρυπάμε ελαφρά τη φλούδα τους με τα δόντια ενός πιρουνιού.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το νερό, τα μήλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το φουά γκρα, το σπάμε σε κομματάκια, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα, βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, από πάνω τα μήλα και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ακόμα.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού, γαρνίροντας με κλωναράκια από θυμάρι.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψημένο χοιρινό κρέας αντί για φουά γκρα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.