Ερωτική pink lady

19.04.2008
Για να τους ξελογιάσετε...

Τι έχουμε:

  • 4 μήλα Pink Lady
  • 2 κομμάτια κέικ, μπαγιάτικο
  • 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. σουσάμι
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κουκουνάρια
  • 1 λαδόκολλα

Για την καραμέλα:

  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα Pink Lady και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε στα τέσσερα τα δύο από αυτά, τα καθαρίζουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τα κομματάκια των μήλων, τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε το κέικ, τριμμένο, την καρυδόψιχα, τα κουκουνάρια, τα φιστίκια Αιγίνης και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 2-3 λεπτά.

Από τα υπόλοιπα μήλα κόβουμε το πάνω μέρος και βγάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε, μέχρι να δέσει και να γίνει καραμέλα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, βουτάμε ένα ένα τα άδεια μήλα, καρφωμένα με ένα πιρούνι και τα βγάζουμε προσεκτικά. Στη συνέχεια, τα βουτάμε σε ένα μπολάκι με το σουσάμι, φροντίζοντας, ώστε να κολλήσει επάνω.

Κατόπιν, τα βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει και να κρυσταλλώσει η καραμέλα.

Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

Συμβουλή

Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο κέικ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψωμί γερμανικό, σκούρο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.