Pink lady ψητό με μαρμελάδα

21.04.2008
Γεμάτο γλύκα!

Τι έχουμε:

  • 4 μήλα Pink Lady
  • 2 φλιτζ. μαρμελάδα, βερίκοκο
  • 1 φλιτζ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • 2-3 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα μήλα Pink Lady, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι το πάνω μέρος τους και το κρατάμε.

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα μαρμελάδας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, στρωμμένο με τη λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με το επάνω μέρος, τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Λίγο πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με την καρύδα και τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.