Κοτόσουπα με αυγολέμονο

04.03.2008
Κλασική και αγαπημένη!

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Για το αυγολέμονο:
  • 3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια σέλερι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να τα ξαφρίζουμε.

Οταν βράσουν, στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και κρατάμε τον ζωμό.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο ζωμό το ρύζι, το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και όταν δέσει, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπημένους.

Κατόπιν, προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, 2-3 κουταλιές από τη σούπα, το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.

Περιστρέφουμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε τη σούπα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια σέλερι.

Συμβουλή
Για μια νόστιμη και γρήγορη λύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Κοτόσουπα με αυγολέμονο της Knorr.