Ντιπ με ρεβίθια και pesto βασιλικού

03.12.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 8 ώρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 άτομο
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λαχανικά για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ PESTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Eκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Αλλάζουμε νερό το επόμενο πρωί και βράζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα μαζί με 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσουν, τα αλέθουμε σε πουρέ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το pesto βασιλικού: Πολτοποιούμε τον βασιλικό μαζί με τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και τη σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτουμε το pesto στον πουρέ ρεβιθιών. Σερβίρουμε το ντιπ ρεβιθιού με διάφορα φρέσκα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Tips: Μπορούμε, αν θέλουμε, να αντικαταστήσουμε τα λαχανικά με διάφορα κριτσίνια ή με αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια ψημένη στον φούρνο. ? Αν δεν μας αρέσει η γεύση του pesto βασιλικού, μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά γιαούρτι μέσα στον πουρέ ρεβιθιών.