Αλμυρά μπισκότα με πάπρικα

04.01.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 1 ώρα και 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15-18 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 180 γρ. κεφαλοτύρι
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • παρμεζάνα τριμμένη για την επιφάνεια

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σφιχτή, αλλά όχι πολύ σκληρή. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε μακριά μπαστούνια (με πάχος όσο ένα καρύδι), τα τυλίγουμε μέσα σε λαδόκολα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Βγάζουμε τα μπαστούνια της ζύμης από το ψυγείο, τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού και τα αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε, αν θέλουμε, με αβγό και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά περίπου.

Tips: Μπορούμε να βάλουμε τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και να συμπληρώσουμε με ανθότυρο και 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα. ? Διατηρούμε για πολλές μέρες τα αλμυρά μπισκότα μας σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο. ? Καλά κλεισμένη, η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για ένα μήνα.