Σούπερ αλμυρό κεϊκ

18.01.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε βαθύ μπολ μέχρι να γίνει αφράτο. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το γιαούρτι, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα ομογενές. Αλείφουμε μια μέτρια φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο, την αλευρώνουμε ελαφρά και παντού, και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 25 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και να προσθέσουμε μερικές ελιές ψιλοκομμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλλάξουμε μυρωδικό, βάζοντας στο κέικ μας δεντρολίβανο ή ρίγανη.