Μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα

18.11.2010

(Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ ή για γέμιση σε τορτίγιες)

Υλικά

  • 1/2 κιλό φιστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 15 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βράζετε το νερό και διαλύετε μέσα τον κύβο λαχανικών.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε τα φιστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.

3. Χτυπάτε στο μούλτι κρεμμύδι, σκόρδο και τις πιπεριές.

4. Στη συνέχεια τα ρίχνετε στο ίδιο κατσαρολάκι που είχατε τα φιστίκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε το καπάκι.

5. Αφού έχουν κρυώσει λίγο τα φιστίκια, τα πολτοποιείτε στο μούλτι.

6. Έπειτα από περίπου 5 λεπτά που έχουν τσιγαριστεί τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτετε ξανά τα τριμμένα φιστίκια και μετά το νεράκι με τον κύβο λαχανικών.

7. Χαμηλώνετε τη φωτιά ακόμα περισσότερο (στο 2) και ανακατεύετε.

8. Αφήνετε ανοιχτό το κατσαρολάκι και βράζετε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας, ώστε να μην κολλήσει.

9. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το βάζετε στο μούλτι, να γίνει πιο μαλακό σαν πουρές.