Σαλάτα ιταλική

11.12.2008
Ιδανική για να σας ανοίξει την όρεξη!

Τι έχουμε:

  • 1 μαρούλι
  • 1 κόκκινο λάχανο
  • 2 ντομάτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισή κουταλιά μάραθο
  • ρίγανη
  • αλάτι χοντρό

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα λαχανικά σε άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε το μαρούλι το κόκκινο λάχανο σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά. Τα βάζουμε στο μπολ με το μαρούλι και κόβουμε τα κλωναράκια μαϊντανού, σε χοντρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βαλσάμικο ξίδι με το λάδι ελιάς και το σκόρδο λιωμένο, τη ρίγανη και τον μάραθο και τα περιχύνουμε στη σαλάτα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για να δώσουμε περισσότερη ποικιλία γεύσεων στη σαλάτα μας, μπορούμε να προσθέσουμε 2 καρότα τριμμένα.

το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.