Σάντουιτς πιπεράτο

03.12.2008
Για όλα τα γούστα!

Τι έχουμε:

  • 2 ψωμιά τσιαπάτα
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 κουταλιά πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε, σκουπίζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι κάτω από το γκριλ του φούρνου, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια.

Πλένουμε καλά την ντομάτα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε τα 2 ψωμιά τσιαπάτα στη μέση, οριζόντια. Στο κάτω τους μέρος βάζουμε σε στρώσεις τα φύλλα μαρουλιού, κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια τις φέτες από το κοτόπουλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της μαγιονέζας και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κλείνουμε το σάντουιτς με το επάνω μέρος των ψωμιών και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Είμαστε γενναιόδωροι με το πιπέρι για να δώσει αρκετά έντονη γεύση!

Το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα.