Τσέχικο σάντουιτς

27.08.2009
Από τα πιο δημοφιλή σάντουιτς της Τσεχίας.

Τι έχουμε:

  • 200 γρ. χοιρινό κρέας
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 1 καρότο
  • 4 φύλλα μαρούλι φριζέ
  • 1 ντομάτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή στο μούλτι.

Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας σε μεγάλα κομμάτια.

Κατόπιν πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real, το καρότο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και βάζουμε στο κάτω μέρος της σε στρώσεις πρώτα τα κομμάτια μαρουλιού, στη συνέχεια τις φέτες ντομάτας απλώνοντας επάνω τους ομοιόμορφα το μείγμα χοιρινού και μαγιονέζας.

Κλείνουμε το σάντουιτς με το επάνω μέρος της μπαγκέτας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Τo σάντουιτς μπορεί να γίνει και με μαγειρεμένο ψητό κρέας που μας έχει περισσέψει.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.