Μπέγκελ με σολομό

11.12.2008
Για πιο ξεχωριστές στιγμές!

Τι έχουμε:

  • 2 ψωμιά μπέγκελ
  • 6 φέτες σολομό καπνιστό
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 αγγούρι
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τα μπέγκελ στη μέση και απλώνουμε στο κάτω μέρος τους 3 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real.

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το αγγούρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε τη μια δίπλα στην άλλη, πάνω από τη μαγιονέζα.

Αφού κόψουμε τον καπνιστό σολομό σε φέτες τις βάζουμε διπλώνοντάς τες πάνω από τις φέτες του αγγουριού.

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τα μπέγκελ με την επάνω πλευρά τους που είχαμε αφαιρέσει πριν και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για καπνιστό σολομό να χρησιμοποιήσουμε καπνιστή πέστροφα.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.