Σάντουιτς με πέστο βασιλικού

21.05.2009
Μεσογειακή γεύση

Τι έχουμε:

  • 1 ψωμί τσιαπάτα
  • 5 φέτες κασέρι
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1/3 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1/3 φλιτζ. πέστο βασιλικού
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Κατόπιν πλένουμε τα φύλλα βασιλικού και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβουμε τα ψωμιά τσιαπάτα στη μέση και βάζουμε στο κάτω μέρος τους τις φέτες κασέρι, ενώ στο επάνω μέρος μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας.

Βάζουμε το σάντουιτς σε προθερμασμένη τοστιέρα για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει το τυρί να λιώνει και να πάρει χρώμα.

Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από την τοστιέρα, τα ανοίγουμε και αλείφουμε το εσωτερικό της επάνω μεριάς με Hellmanns Real.

Απλώνουμε πάνω από την ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού, το πέστο βασιλικού και περιχύνουμε με το λάδι ελιάς.

Κλείνουμε με το επάνω μέρος από τα ψωμιά και σερβίρουμε ζεστό.

Συμβουλή
Μαζί με τα φύλλα βασιλικού μπορούμε να βάλουμε και μερικά φύλλα ρόκας.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ