Νισουάζ όπεν

03.12.2008
Γεύση που συναρπάζει!

Τι έχουμε:

  • 3 πολύσπορα ψωμάκια για σάντουιτς
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 2 ντομάτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 2 αβγά
  • 6 φιλέτα αντσούγιας
  • 3 κουταλάκια κάππαρη

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 12-15 λεπτά τα δυο αβγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Μόλις βράσουν, τα βυθίζουμε σε κρύο νερό, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο.

Πλένουμε, σκουπίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανοίγουμε την κονσέρβα τόνου και χύνουμε το νερό που περιέχει.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση δημιουργώντας μια βάση για 6 σάντουιτς. Επάνω τους βάζουμε πρώτα τα φύλλα μαρουλιού και προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας.

Στη συνέχεια μοιράζουμε σε ίσα κομμάτια τον τόνο σε όλα τα σάντουιτς και επάνω τους βάζουμε μερικές φέτες αβγού και ένα φιλέτο αντζούγιας.

Απλώνουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real, προσθέτουμε λίγη κάππαρη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αντί για κάππαρη μπορούμε να πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ