Γκουρμέ

03.12.2008
Χορταστικό και ταυτόχρονα θρεπτικό!

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 10 φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • ντοματάκια Σαντορίνης

Τι κάνουμε:

Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο το φύλλο της σφολιάτας, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με το βιτάμ και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ βράζουμε το στήθος του κοτόπουλου, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Πλένουμε καλά το αβοκάντο και το κόβουμε και αυτό σε λεπτές φέτες.

Αλείφουμε τα μισά πιτάκια σφολιάτας με μαγιονέζα Hellmanns Real, τοποθετούμε από πάνω μια φέτα αβοκάντο, ένα κομμάτι κοτόπουλο και ένα φύλλο μαρουλιού κομμένο στη μέση.

Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τα πιτάκια της σφολιάτας με τα υπόλοιπα μισά.

Γαρνίρουμε στην κορυφή με ένα ντοματάκι Σαντορίνης και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για να κόψουμε πιο εύκολα τα κομμάτια τις σφολιάτας, χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο που κόβουμε και την πίτσα.

Το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.