Κρέπες με κρέμα πορτοκαλιού

26.03.2009
Ενας πειρασμός γεμάτος πορτοκάλι...

Τι έχουμε:

  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 4 αβγά
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • Αλάτι

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα:

  • Φλούδες πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ για το τηγάνι

Τι κάνουμε:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αβγά, το γάλα και το ΒΙΤΑΜ λιωμένο, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένας λείος χυλός.

Κατόπιν αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους με ΒΙΤΑΜ, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε 3 κουταλιές από τον χυλό. Με το χέρι μας γέρνουμε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα παντού και να γίνει μια πολύ λεπτή τηγανίτα (κρέπα). Την ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και με μια σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού. Τη γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου, από την άλλη πλευρά και την ψήνουμε έως ότου χρυσίσει ομοιόμορφα. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι, τη βάζουμε σε μία πιατέλα και τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσει ο χυλός, αλείφοντας το τηγάνι με ΒΙΤΑΜ κάθε φορά.

Κατόπιν ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, με το αναδευτήρι. Οταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα. Ξαναρίχνουμε στο κατσαρολάκι την κρέμα και τη βάζουμε στη φωτιά έως ότου πάρει μία βράση. Απλώνουμε τις κρέπες σε μια επιφάνεια εργασίας και με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε κάθε κρέπα. Αφού γεμίσουμε όλες τις κρέπες, τις διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση ώστε να αποκτήσουν κωνικό σχήμα.

Βάζουμε τις κρέπες σε μια πιατέλα, τις γαρνίρουμε με φλούδες πορτοκαλιού και ζάχαρη και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κρέμα πορτοκαλιού να βάλουμε πραλίνα σοκολάτας ή κάποια άλλη γεύση της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.