Πατάτες με τη φλούδα

23.12.2008
Στην Αμερική τις λένε πατάτες με ζακέτα!!!

Τι έχουμε:

  • 10 πατάτες
  • 2 κουταλιές
  • Μουστάρδα Hellmanns Μild
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 3 κουταλιές μουστάρδα Hellmanns Μild
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μουστάρδα Hellmanns Μild, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια πατάτας στο μπολ με το μείγμα μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά, για να απλωθεί σε όλες τις πατάτες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε από τον φούρνο. Ψιλοκόβουμε δυο κομμάτια πατάτας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε μία πιατέλα σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, για να παραμείνουν ζεστές.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Στο μπολ με τις ψιλοκομμένες πατάτες ρίχνουμε τη μουστάρδα Hellmanns Μild, τη μαγιονέζα Hellmanns Real, το λάδι και τα ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.

Ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και τις σερβίρουμε συνοδεύοντάς τες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε και μερικές γλυκοπατάτες για μία διαφορετική γεύση.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Παγωμένη μπίρα.