Πασχαλινό κέικ

13.04.2009
Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!

Τι έχουμε:

  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές βιτάμ για τη φόρμα
  • αλεύρι για την φόρμα

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 300 γραμ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζ. βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • αβγά πασχαλινά από λευκή σοκολάτα αβγά διακοσμητικά

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ. Σε δύο άλλα μπολ, βάζουμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.

Με το αναδευτήρι των αβγών χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να «δέσει» η μαρέγκα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά και μόλις το αλεύρι απορροφηθεί, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με Βιτάμ, την αλευρώνουμε, την τινάζουμε, ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.Φτιάχνουμε το γλάσο λιώνοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το Βιτάμ και το νερό, ανακατεύοντας καλά.

Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και τα τοιχώματα του κέικ, γαρνίρουμε με τα πασχαλινά αβγά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ξύσμα λεμονιού, για να δώσουμε περισσότερο άρωμα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.