Πατζαροσαλάτα

23.10.2008
Η διαφορετική καθημερινή επιλογή

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό πατζάρια
  • 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • φύλλα πατζαριού

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τους βολβούς από τα πατζάρια για περίπου 50-55 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο σε ένα σουρωτήρι.

Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στο μπολ το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε την πατζαροσαλάτα περιχύνοντάς τη με το λάδι και γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φύλλα πατζαριού.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε επίσης ψιλοκομμένα καρύδια και σκόρδο.

το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ