Πατάτες διπλοφουρνιστές

23.10.2008
Επειδή οι πατάτες δεν τρώγονται μόνο τηγανητές!

Τι έχουμε:

  • 4 πατάτες
  • 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Αφού ψηθούν οι πατάτες τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι βγάζουμε το εσωτερικό τους με προσοχή, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε στο μπολ με την λιωμένη πατάτα, το λάδι, το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα στις πατάτες φροντίζοντας να τις καλύπτει και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη τριμμένη.

Ψήνουμε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου άλλα 20 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστούν.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές.

Συμβουλή
Μπορούμε στο μείγμα με το εσωτερικό της πατάτας να βάλουμε και τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.