Κοτόπουλο αυθεντικό

26.03.2009
Για να μην τρώμε πάντα κοκκινιστό...

Τι έχουμε:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • 5 ντοματάκια
  • 1 αβοκάντο
  • φύλλα ρόκας
  • φύλλα μαϊντανού
  • φύλλα νεροκάρδαμου

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ζωμό λαχανικών, για περίπου 30-40 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν. Τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι, τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πλένουμε το αβοκάντο, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο, συνοδεύοντάς το με το αβοκάντο και τα ντοματάκια και γαρνίροντας με φύλλα ρόκας, μαϊντανού και νεροκάρδαμου.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε το κοτόπουλο με ζυμαρικά.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.