Την πιο γρήγορη συνταγη για τυροπιτάκια εντοπίσαμε στα social που δεν χρειάζονται μαγιά, ούτε αναμονή και γίνονται αφράτα και ψωμένια.
Τα υλικά είναι λίγα και απλά και για να φουσκώσουν βασίζονται αφενός στο γιαούρτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ώστε να μην καθυστερείς.
Δεν θέλουν ιδιαίτερο ζύμωμα, ανοίγει εύκολα η ζύμη για το κάθε τυροπιτάκι και το μόνο που θα σου πάρει χρόνο είναι ουσιαστικά να τα γεμίσεις.
Υλικά
Για τη ζύμη
120 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ νερό
1 αυγό
80 γρ ελαιόλαδο
400-430 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι
Λίγο σουσάμι
Για τη γέμιση
200 γρ φέτα τριμμένη (μπορείς και κασέρι αν δεν αγαπάς τη φέτα)
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Αναμιγνεύεις το γιαούρτι με το αυγό και το νερό και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνεις ίσα για να γίνει ομοιογενής η ζύμη.
Ανακάτεψε τη φέτα με λίγο παραπάνω από το μισό χτυπημένο αυγό (κράτα λίγο στην άκρη για το άλειμμα πριν ψήσεις).
Άνοιξε κάθε τυροπιτάκι παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι ζύμης που ανοίγεις στο χέρι και γεμίζεις με λίγη φέτα.
Κλείνεις με το χέρι και ισιώνεις.
Άλειψε τα τυροπιτάκια με αυγό και πασπάλισε προαιρετικά με σουσάμι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° αέρα για 15’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα