Ζυμαρικά με τόνο, ντοματίνια και βασιλικό έτοιμα σε 15 λεπτά

03.06.2025
Ζυμαρικά με τόνο, ντοματίνια και βασιλικό έτοιμα σε 15 λεπτά
Photo by Eiliv Aceron on Unsplash
Για σένα που θέλεις κάτι γρήγορο χωρίς να θυσιάσεις τη γεύση

Γύρισες σπίτι κουρασμένη, πεινασμένη και χωρίς καθόλου διάθεση για πολύπλοκες συνταγές; Σε νιώθουμε απόλυτα. Κάποιες μέρες θέλουμε κάτι γρήγορο, εύκολο και νόστιμο, χωρίς μισό νεροχύτη πιάτα και τρία τηγάνια στο πάτωμα. Γι’ αυτό σου έχουμε μια τέλεια λύση: ζυμαρικά με τόνο!

Μια απλή συνταγή με υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε σπίτι. Τόνο, ντοματίνια και λίγο βασιλικό. Μπορείς να τη φτιάξεις σε 15 λεπτά και είναι από εκείνα τα φαγητά που αν τα δοκιμάσεις έστω και μία φορά θα γίνει από τα σταθερά σου.

Υλικά (για 2 άτομα):

200 γρ. ζυμαρικά (πένες, βίδες ή ό,τι έχεις)

1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένη

10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Φρέσκος βασιλικός ή λίγη ρίγανη

Πιπέρι

(Προαιρετικά) 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στο μεταξύ, ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσεις) και τα ντοματίνια. Σόταρέ τα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Πρόσθεσε τον τόνο, ανακάτεψε απαλά να ζεσταθεί και να σπάσει λίγο.

Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίξ’ τα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά.

Βάλε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βασιλικό ή ρίγανη και προαιρετικά λίγο ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα.

Σερβίρεις και τρως αμέσως. Αν έχεις παρμεζάνα ή λίγη κάπαρη, βάλε από πάνω απογειώνει τη γεύση. Και το καλύτερο; Μόνο ένα τηγάνι να πλύνεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.06.2025 - 15:15