Μπισκότα σοκολάτα με γέμιση καραμέλα - Μια απίθανη γεύση και για τον χειμώνα

28.11.2023
Μπισκότα σοκολάτα με γέμιση καραμέλα - Μια απίθανη γεύση και για τον χειμώνα
Αυτά τα μπισκότα με βάση τo κακάο γεμάτα με ψιλοκομμένη γλυκόπικρη καραμέλα δημιουργούν το τέλειο επιδόρπιο σοκολάτας αποτελώντας μια διασκεδαστική συνταγή ψησίματος για να τα δοκιμάσεις με την οικογένεια σου.

Και αν δεν το πιστεύεις μόλις τα φτιάξεις θα τα δεις να εξαφανίζονται ή όταν τα σερβίρεις ως επιδόρπιο με τον καφέ μετά το τέλος του δείπνου θα δεις πως θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου!

Πώς να φτιάξεις μπάρες brownie με αλατισμένη καραμέλα

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/3 φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουτ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. αλάτι kosher
  • 1 φλ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. βουτυρόγαλα
  • 340 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, χοντροκομμένη (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 36 μαλακές καραμέλες
  • Θαλασσινό αλάτι, για επικάλυψη

Η καλύτερη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με φουντούκια

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στρώσε το ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκίνισε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι και στη συνέχεια χτύπα με το σύρμα για να αναμειχθούν τα υλικά. Άφησέ το στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτύπα περίπου 3 λεπτά το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ανακάτεψε τα αυγά 1 κάθε φορά και μετά πρόσθεσε τη βανίλια.

Βήμα 3

Πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού σε δύο μέρη, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα και χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 4

Δίπλωσε με το χέρι κομμάτια σοκολάτας και μετά βάλε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 5

Κόψε τη ζύμη σε μπάλες (2 κουταλιές της σούπας η καθεμία) και τοποθέτησέ τη σε έτοιμο φύλλο. Βάλε τη στο ψυγείο ενώ ετοιμάζεις τις καραμέλες. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ίσιωσε κάθε καραμέλα σε δίσκο πλάτους 19 χιλιοστά. Ίσιωσε κάθε μπάλα ζύμης μπισκότων σε δίσκο και τύλιξε γύρω από την καραμέλα. Βάλτες πάλι στο ταψί και άφησέ τες στο ψυγείο.

Βήμα 6

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώσε τα 2 φύλλα ψησίματος και τακτοποίησε τα παγωμένα μπισκότα στα φύλλα, με απόσταση 2,5 εκατοστών μεταξύ τους. Πασπάλισε με τις νιφάδες αλατιού και ψήσε, περιστρέφοντας τις θέσεις των ταψιών για 10 με 12 λεπτά. Αφήσε τα μπισκότα να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα μεταφέρεις σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.11.2023 - 11:50