Η καλύτερη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με φουντούκια

08.01.2023
Η καλύτερη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας με φουντούκια
Μια υπέροχη λιχουδιά σε μέγεθος μπουκιάς, για όσους αγαπούν το συνδυασμό σοκολάτας και φουντουκιού

Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι για όσους αγαπούν τον συνδυασμό σοκολάτας και φουντουκιού. Κάτω από μια τραγανή επικάλυψη καβουρδισμένων ξηρών καρπών κρύβεται ένα άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού, που αναβλύζει σαν τη μέση ενός λιωμένου κέικ λάβας όταν ένα μπισκότο σερβίρεται ζεστό.

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που θα βρεις!

Συστατικά (16 μπισκότα)
113 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
¼ κουταλιά του γλυκού ψιλό αλάτι
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζάνι/78 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζάνι/34 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⅓ φλιτζάνι/110 γραμμάρια άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
¼ φλιτζάνι/35 γραμμάρια καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα

Πώς να φτιάξεις babka σοκολάτας

Εκτέλεση
Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει απαλά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακάτεψε με το αλάτι, και βγάλε από τη φωτιά.

Χτύπησε το αυγό και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να είναι χλωμό κίτρινο και αφρώδες, 3 έως 5 λεπτά. Χτύπησε με σύρμα τη βανίλια. Πρόσθεσε το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι όλες οι λωρίδες να γίνουν αποχρώσεις του καφέ.

Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά μέχρι να μην μείνουν ίχνη από το αλεύρι. Ρίξε κουταλιές της σούπας ζύμη σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο με χαρτί σε κύκλους, με απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Εάν οι κορυφές είναι στρογγυλεμένες, πίεσε τις απαλά. Άφησε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 15 λεπτά και μέχρι όλη τη νύχτα.

Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα με μια τρύπα 1.5 εκατοστού κομμένη σε μια γωνία ή ένα κουταλάκι του γλυκού μεζούρα, σωλήνα ή σταγόνες σοκολάτας-φουντουκιού απλωμένες πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα περίγραμμα ζύμης ακάλυπτο. Πασπάλισε τις κορυφές με φουντούκια.

Ψήσε μέχρι η ζύμη των μπισκότων να έχει στεγνώσει, για 8 έως 10 λεπτά. Απόλαυσε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα μπισκότα έχουν καλύτερη γεύση την ημέρα που ψήνονται, αλλά θα διατηρηθούν για έως και 2 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.