Ζυμαρικά με λουκάνικο και ρικότα

14.01.2023
Ζυμαρικά με λουκάνικο και ρικότα
Αυτά τα ζυμαρικά με μοτσαρέλα είναι πλούσια σε ρικότα και θρυμματισμένες ντομάτες — και μαγειρεύονται εξ ολοκλήρου σε ένα τηγάνι

Σαν μια διασταύρωση μεταξύ ψημένου ziti και λαζάνια με λουκάνικο, αυτά τα ζυμαρικά με μοτσαρέλα είναι πλούσια σε ρικότα και θρυμματισμένες ντομάτες — και μαγειρεύονται εξ ολοκλήρου σε ένα τηγάνι, συμπεριλαμβανομένων των ζυμαρικών. Το ιταλικό λουκάνικο προσθέτει κρεατικό βάθος στη σάλτσα, αλλά οι χορτοφάγοι μπορούν να το αποφύγουν ή να χρησιμοποιήσουν το αγαπημένο τους λουκάνικο φυτικής προέλευσης.

Ταλιατέλες με προσούτο και βούτυρο

Συστατικά (4 μερίδες)
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
340 γρ. ιταλικό λουκάνικο (χοιρινό, κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου, χοντροθρυμματισμένους
Πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, συν περισσότερες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με τους χυμούς τους
1 κονσέρβα θρυμματισμένες ή λιαστές ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι kosher
340 γρ. ζυμαρικά, όπως μικρά κοχύλια, φαρφάλες ή ζυμαρικά άλλου σχήματος
230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μπουκιές
170 γρ. ρικότα πλήρης
⅓ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Μαύρο πιπέρι, για το σερβίρισμα

Η συνταγή για pierogi με λαχανάκια Βρυξελλών και kimchi

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζέστανε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκατοστών σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Θρυμμάτισε το λουκάνικο στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να το σπάσεις σε μικρά κομμάτια. Μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, ανακατεύοντας περιστασιακά, 5 με 7 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τη ρίγανη, τους σπόρους μάραθου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιείς) και μαγείρεψε άλλα 1 με 2 λεπτά.

Ρίξε τις ολόκληρες ντομάτες και το χυμό τους, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να τις σπάσεις. Πρόσθεσε θρυμματισμένες ντομάτες, φύλλα δάφνης και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και άφησε τα να σιγοβράσουν. Σιγόβρασε για 10 λεπτά να πήξει ελαφρά.

Ρίξε τα ζυμαρικά και 1 φλιτζάνι νερό και άφησε τα να σιγοβράσουν. Συνέχισε να σιγοβράζεις για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να βεβαιωθείς ότι τα ζυμαρικά δεν κολλάνε στον πάτο του τηγανιού. Αφαίρεσε από τη φωτιά, αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης και δίπλωσε περίπου το ένα τρίτο της μοτσαρέλας.

Πρόσθεσε στα ζυμαρικά την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ρικότα. Πασπάλισε με παρμεζάνα και μετά μετάφερε στο φούρνο. Ψήσ μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά όταν τα τρυπήσεις με ένα πιρούνι και το τυρί να γίνει ελαφρώς χρυσό, 18 έως 22 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρεις. Συμπλήρωσε με βασιλικό, άφθονο μαύρο πιπέρι και περισσότερες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν θέλεις.