Καραβάκια σολομού: Μια, εύκολη, υγιεινή και ελαφριά συνταγή για το σαββατοκύριακο

09.12.2023
Καραβάκια σολομού: Μια, εύκολη, υγιεινή και ελαφριά συνταγή για το σαββατοκύριακο
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ξεκινούν τα... τραπεζώματα. Αν θέλεις ακόμη να «κρατηθείς» πριν το μεγάλο φαγοπότι των ημερών, ιδού μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Κρέας θα φας σίγουρα αυτές τις μέρες, οπότε αν προτιμάς ένα ψαράκι για κάτι διαφορετικό προς το παρόν, σου έχουμε μια πρωτότυπη, γρήγορη και νοστιμότατη συνταγή για έναν διαφορετικό σολομό.

Θα χρειαστείς δύο 2 κόλες ψησίματος και τα εξής υλικά για 4 ατομικές μερίδες:

  • 4 κομμάτια σολομού
  • Σπαράγγι
  • Μανιτάρια
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα, θα ανακατέψεις σε ένα μπολ

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • λίγο αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση (όπως θα δεις και στο βίντεο πιο κάτω)

  • Κόβουμε κάθε κομμάτι σολομού κατά μήκος (όχι προς τα κάτω) και ανοίγουμε προς τα έξω.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε το χαρτί ψησίματος στα 2, διπλώνουμε όπως στο βίντεο, δένουμε τις άκρες και ανοίγουμε σε σχήμα βάρκας.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά (πρώτα τα σπαράγγια με τα κρεμμυδάκια και επάνω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες) στο χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και από πάνω τα κομμάτια σολομού.
  • Ρίχνουμε γενναιόδωρα τη σάλτσα και τη βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

{https://www.instagram.com/p/Cz8bDXCS3DN/}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.12.2023 - 13:55