Τραγανοί κεφτέδες κοτόπουλου

24.09.2022
Τραγανοί κεφτέδες κοτόπουλου
Ένας απολαυστικός συνδυασμός δυοο αγαπημένων παιδικών πιάτων, που απολαμβάνουν και οι ενήλικες

Αυτό είναι ένας συνδυασμός δύο κλασσικών παιδικών επιλογών φαγητού: κοτομπουκιές και κεφτεδάκια. Και το αποτέλεσμα είναι κατάλληλο και για ενήλικες. Ο συνδυασμός είναι ένας βελτιωμένος συνδυασμός γεύσεων και υφών, καθώς ορισμένα από τα συστατικά που προστίθενται στον κιμά για κεφτεδάκια (ψίχουλα ψωμιού, σκόρδο και παρμεζάνα) χρησιμοποιούνται συχνά στην τραγανή επικάλυψη σε κοτομπουκιές. Συνδύασε τα με κέτσαπ ή μουστάρδα μελιού, ζυμαρικά, ή με μια στρώση σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα.

Κεφτεδάκια με ροδάκινα, βασιλικό και λάιμ - Μία ξεχωριστή πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι σου

Συστατικά (για 24 κεφτεδάκια)
1¾ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού panko
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι Kosher
1 κιλό κιμά κοτόπουλο ή γαλοπούλα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε 1 φλιτζάνι panko, το γάλα, το αυγό, το σκόρδο σε σκόνη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε και άφησε για 5 λεπτά.

Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ¾ φλιτζάνι παρμεζάνα. Ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να ομογενοποιηθούν, αποφεύγοντας την υπερβολική ανάμειξη. Φτιάξε 24 μπάλες στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ και βάλε τις σε ένα ταψί ή πιάτο. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τα υπόλοιπα ¾ φλιτζάνι panko και ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα. Ρίξε κάθε κεφτεδάκι στο μείγμα panko-τυριού, πιέζοντας απαλά να κολλήσει. Βάλε το στο ψυγείο για 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια ποσότητα. Όταν αφρίσει πρόσθεσε τους μισούς κεφτέδες. Μαγείρεψε, γυρίζοντας συχνά και μειώνοντας τη φωτιά αν χρειάζεται για να αποφύγεις το κάψιμο, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7 έως 10 λεπτά. Μετάφερε σε ένα πιάτο.

Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφαίρεσε τυχόν σκούρο λάδι ή χαλαρό panko από το τηγάνι με ένα κουτάλι ή χαρτί κουζίνας. (Το τηγάνι θα είναι πιο ζεστό σε αυτό το σημείο, οπότε η μείωση της θερμότητας εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα και για τις δύο παρτίδες.) Πρόσθεσε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Όταν αφρίσει, πρόσθεσε τους υπόλοιπους κεφτέδες και μαγείρεψε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, για 7 με 10 λεπτά. Σέρβιρε σε πιάτα.