Η συνταγή για τα λαχταριστά και πολυαγαπημένα Churros

17.09.2022
Η συνταγή για τα λαχταριστά και πολυαγαπημένα Churros
Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τη street λιχουδιά που έχει αγαπηθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου

Στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, λίγα πράγματα είναι πιο γρήγορα από τα churros – αυτές οι λωρίδες τραγανής τηγανητής ζύμης, είναι street σνακ στην Ισπανία, το Μεξικό και ορισμένους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης. Αν υπάρχει μια συνταγή ιδανική για να μάθετε το τηγάνισμα, αυτή είναι.

Πουτίγκα μπανάνας με αλατισμένα φιστίκια

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις

Συστατικά (για περίπου 12 churros)
Ουδέτερο λάδι για τηγάνισμα
½ φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά

Η συνταγή για μπάρες φυστικοβούτυρου που θα λατρέψεις

Παρασκευή
Πρόσθεσε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ώστε να φτάσει σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστά. Ζέστανε στους 170 βαθμούς περίπου. Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα μεγάλο πιάτο.

Ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και άφησε να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το αλεύρι, μονομιάς. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια μπάλα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αφαίρεσε από τη φωτιά και χτύπησε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν μετά από κάθε προσθήκη.

Ρίξε τη ζύμη με το κουτάλι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη άκρη αστεριού. Βγάλε λωρίδες ζύμης μήκους περίπου 10 εκατοστών σε καυτό λάδι. Μαγείρεψε όσες χωράνε άνετα ταυτόχρονα, γυρίζοντας όσο ροδίζουν, για 5 με 10 λεπτά το καθένα.

Βγάλε τα churros από το λάδι και στράγγιξέ τα σε απορροφητικό χαρτί και τύλιξε τα αμέσως σε μείγμα κανέλας-ζάχαρης.